High Street, Stagsden

5 Bed Detached House

£775,000 Guide Price

Bedrooms 5 Bathrooms 3 Reception Rooms 3 View Floorplan View Brochure

About this property

Key Features
  • 5 Bedrooms
  • 3 Bathrooms
  • Gated Access
  • Outbuildings
  • Large Garden
  • Double Garage
Description

The 1950s five-bedroom detached property with a detached double garage, located in the village of Stagsden. The current owners have extensively refurbished, improved, and updated the property, ensuring it offers modern features and amenities.

One of the standout features of the property is the refitted contemporary kitchen, which boasts high gloss units and integrated appliances. This kitchen provides a stylish and functional space for cooking and entertaining. Additionally, the bathrooms have been fitted with modern contemporary white sanitary-ware, adding a touch of elegance to the property.

Reception Rooms

The dual-aspect sitting room in the property is a spacious and inviting space. It features a bay window overlooking the garden, allowing natural light to flood the room and providing a pleasant view of the surroundings. Additionally, there is a window to the side, which further enhances the natural light and offers an alternative perspective of the property's exterior.

The dining room is conveniently accessed from both the kitchen and the sitting room, making it an ideal space for entertaining and hosting gatherings. It offers a seamless flow between the different living areas of the house. Furthermore, the dining room features double doors that open to the front garden, allowing for easy access to outdoor spaces and providing an opportunity for indoor-outdoor living during favourable weather conditions.

The study, an essential space for work or personal projects, has a window that looks into the adjacent boot room. This configuration allows for a sense of connectivity between the two spaces, creating a functional and efficient work environment. The window also provides natural light and adds to the overall ambience of the study

Bedrooms 

The master bedroom in the property features a bay window that overlooks the garden, offering a pleasant view and allowing natural light to fill the room. The en suite shower room attached to the master bedroom is fitted with a white suite, which includes a recessed double-width screened shower enclosure and twin wash basins. The en suite also boasts complementary tiling on the walls and floor, creating a stylish and cohesive look. Additionally, a window to the side provides additional natural light and ventilation.

Bedroom two is a dual-aspect room, This configuration allows for ample natural light and offers different views from different angles. Bedrooms three and four also enjoy dual aspect, benefitting from windows on two sides. Bedroom three further boasts a built-in wardrobe, providing convenient storage space. Bedroom five overlooks the rear, offering a peaceful view of the surrounding area.

The family bathroom has been refitted with a modern white suite, contributing to a fresh and contemporary aesthetic. Complementary tiling on the walls and floor enhances the overall visual appeal. The bathroom also benefits from dual-aspect frosted windows, ensuring privacy while still allowing natural light to brighten the space.

Outside

The property is well-secured and has an impressive entrance. It is enclosed at the front by a stone wall and accessed through a pillared, remote-controlled gated entrance. This provides an added level of privacy and security for the property and its occupants.

The driveway leading to the property is illuminated by low-level lighting, creating an inviting ambience at night. The driveway itself is finished in crushed pink granite, offering an attractive and durable surface. It serves both this property and the neighbouring property, ensuring convenient access for both.

The property benefits from its own individual driveway, providing off-street parking for residents and visitors. This driveway also gives access to the detached double-width garage, which features two up-and-over doors for easy entry and exit. The garage is equipped with power and offers eaves storage, providing practical storage options for vehicles and other belongings.

The garden primarily lies to the front of the house and is well-established and mature. It offers a high level of screening, ensuring privacy for the residents. A block-paved terrace area is located at the front of the house, leading to a lush lawn. On the left side, a thick hedgerow provides a natural boundary, while on the right side, post and rail fencing offer both aesthetics and functionality.

The garden extends to the side and rear of the property, where additional outdoor spaces can be enjoyed. A further patio and lawn area provide opportunities for outdoor relaxation and entertainment. Additionally, the oil storage tank is situated in this area.